Nu laddar vi upp inför säsongsfinaler

Postat

Nu fylls frysarna med hembakat och förberedelserna inför den trippla säsongsavslutningen går in i en intensiv fas:

Samtidigt kommer nattkylan lägligt tillbaka och möjliggör fin vårskidåkning varje dag.

Nyttja möjligheterna och var med på säsongsavslutningarna, ut i skidspåret och motionera, ta en sista chans till skidlektioner i klassisk eller fristil (grupplektioner sön 10 mars kl 10) eller ta med förskolan eller skolklasser, fotbollslaget eller kompisgänget ut i skidspåren, utrustningen bokar du här! Välkomna, spåren är öppna ända till påsklovet!

Barnens Vasalopp lördag 17 februari

Postat

Barnens Vasalopp inleder traditionsenligt sportlovsveckan i Kimstad GoIF Skidcenter. Från minsta barn ca 3 år och uppåt till junior. Olika längder på varven från 200 meter till 2 km, åk så många varv du vill, valfri åkstil. Vid mål hägrar en guldskinande medalj, fruktdryck och chokladbit.

Komplett skidutrustning finns att låna för den som vill. Kom 09.30 till skidutlåningen för att hinna hämta ut och få på pjäxor, skidor och stavar.

Hämta ut nummerlapp på stadion kl 09.45.

Gemensam musikuppvärmning kl 10.00 och därefter går starten för Barnens Vasalopp.

Ingen kostnad för varken lopp eller lån av utrustning, Kimstad GoIF, Skidcentret och Skidkul bjuder på snöglädjen! Fyll gärna på energiförråden ytterligare i Skidkulsserveringen som är öppen i klubbstugan efter avklarat lopp.

Varmt välkomna önskar Skidkul i Kimstad!

Kontakt: Jonas Braam 0733-223222

Skidtekniklektioner sön 11 februari

Postat

Ta chansen till bättre skidteknik. Denna söndag bjuder vi in till lektioner i både klassisk stil och fristil och både steg 1 och steg 2. En lektion är ca 1h45 min +- 15 min beroende på elevantal.

  • K1, klassisk teknik steg 1, kl 10.00
  • K2, klassisk teknik steg 2, kl 10.00
  • F1, fristilsteknik steg 1, kl 12.00
  • F2, fristilsteknik steg 2, kl 12.00

Anmäl via tekniklektionsformulär och dyk upp till respektive samling. Om du är osäker på vilket steg du ska gå så hjälper vi dig att bestämma på plats några minuter innan start. Skidutrustning finns att hyra, se bokningsformulär skidhyra. Swisha innan eller på plats.

Välkommen!

Anmälan till 6-timmars öppen!

Postat

Festligt, kamratligt, utklätt – 80-talsklassikern 24-timmars fast i en modern tappning som alla har tid för, dvs en förkortad variant: 6-timmars i Kimstad GoIF Skidcenter!

För tredje året i rad kör vi 6-timmars i Kimstad GoIF Skidcenter, nu en lördag och därmed möjlighet till lite tidigare start än föregående år för att fånga både dagsljus och kvällsmörker.

Lördag den 3 februari kl 14-20

Ett festligt lopp med skidglädje, musik, god mat, och väldigt gärna också mycket utklätt! Håll igång ditt lag under alla 6 timmar, kl 14-20 (eller kör en lightversion 3-timmars eller så många timmar ni vill). Ditt lag kan bestå av allt från en person till så många deltagare du önskar. För alla, familjen, grannarna, klubbkompisarna, avdelningen eller hela företagskoncernen. Utmana varandra, eller stå för den ultimata utmaningen och utmana dig själv att åka solo.

Läs mer och anmäl dig nu, anmälan är öppen!

Info och anmälan 6-timmars i Kimstad GoIF Skidcenter

Vilken fantastisk skidvinter

Postat
Foto: Nina Ahlander

Glada skidansikten vart man än vänder sig, handgjorda skidspår på varenda gärde, snö ända från Skåne till Norrland inklusive Gotland. Och det här är bara början på skidsäsongen!

En rekordtidig start av snöproduktionen redan den 25 november och en lång sammanhållande kyla medgav även rekordtidig öppnande av slinga blå 1,7 km och även några dagar med natursnöspår. Endast några få tödagar därefter, som fick natursnöspåren att temporärt försvinna, men påfyllning av kall nysnö precis innan jul gjorde både julen vit i hela landet och gav möjlighet till nya och längre natursnöspår. Både i Kimstad och överallt runtomkring oss också. Så härligt att se alla handgjorda skidspår på gärdena man passerar var än man åker. Att få njuta av en månskenstur i stilla ro. Skid och naturglädje.

Foto: Jonas Braam

Natursnön som föll innan jul har sen dess legat kall och lätt på mark och träd; under kalla dygn har krispigaa snökristaller växt sig magiskt och gnistrande vackra och när snökängorna pulsar genom tidigare orörda snötäcken frasar de lätta kristallerna nästan med ett klingande ljud när de bryts loss och flyger åt sidan. Snömagi.

Foto: Monica Törnkvist

För att inte tala om det unika knirrande ljudet som blir när stavarna hugger tag i snöbädden då en skidåkare kommer in mot skidstadion stakandes från skogen en kall vinterdag med minus 16 grader. Hur kan kombinationen små stavtrugor och packad snö låta så högt och färdas så långt att man hör det på en kilometers avstånd? Och låta så härligt rofyllt att man bara vill blunda, andas och lyssna? Snörysningar och gåshud.

Foto: Nina Ahlander

Aldrig har vi haft så här många besökare i skidspåren, aldrig har vi haft så här många deltagare och anmälningar till tekniklektioner, aldrig har vi haft så här många som lånar och hyr längdutrustning, aldrig har vi haft så här många glada ansikten på skidkulare, killar, tjejer, män, damer, gubbar och tanter. Gemensam snöglädje.

Foto: Michaela Lind

Och det här är bara början! 37 skiddagar hittills av säsongen, en säsong som ser ut att gå mot rekord i Kimstad (det nuvarande rekordet från förfjol är 131 spårdagar).

Foto: Jonas Braam

Så om du funderar på om det är försent att köpa ett säsongskort eller försent att hyra och testa skidåkning eller ta en tekniklektion – tänk om!

Prognosen säger ännu mer natursnö, och även om det framöver skulle bli mildväder så kommer den tåliga, tjocka och välfyllda snöbädden på kanonsnöspåret säkerligen att hålla ända in april och skötas om på bästa sätt med fina skidspår och skejtbädd.

Foto: Jonas Braam

Upptäck snöglädjen i Kimstad GoIF Skidcenter!

Bokning av skidutlåning (upp till 20 år) och skiduthyrning

Tekniklektioner i grupp, klassisk och fristil

6-timmars i Kimstad GoIF Skidcenter lör 3 februari

Skidkul i Kimstad varje lördag

Spåravgifter i Kimstad GoIF Skidcenter (avgiftsfritt upp till 20 år)

Öppettider och belysning, spårinfo och skidåkning med hund i Kimstad GoIF Skidcenter

Skidtekniklektioner börjar det nya året

Postat

December är förbi och vi har fått ihop så pass mycket snö att vi kan låta snökanonerna vila under januari. Därmed får vi också tid att fokusera på skidåkning och kan dra igång skidtekniklektionerna för er alla som är sugna på att få lite mer nycklar som gör skidturen ännu mer njutbar.

Vi erbjuder grupplektioner i både klassisk teknik och fristilsteknik på två olika nivåer, steg 1 och steg 2, instruktörer är äldre ungdomar, juniorer och vuxna från skidklubben i Kimstad. Nu till helgen kör vi igång med lektioner i steg 1:

  • Klassiskt steg 1, lör 6 jan kl 13
  • Fristil steg 1, sön 7 jan kl 13

OM det är stort intresse så kan det bli parallella lektioner med den andra åkstilen någon eller bägge dagar. Så om du är intresserad av den ”andra åktstilen” den ”andra dagen”, ange det i ditt mejlsvar eller din bokning.

Du som redan anmält intresse eller bokat tekniklektion i samband med köp av säsongskort har idag fått mejl i din inkorg att besvara om ni har möjlighet och vill vara med på någon eller båda dessa lektioner i helgen.

För dig som inte bokat lektion ännu, gå in och boka via länk nedan. Alla som har bokat kommer löpande få mejl om nya tillfällen för både steg 1 och steg 2 i bägge åkstiler. Så tveka inte, gå in och boka redan nu även om du inte kan denna helg. datum för steg 2 (och ytterligare datum för steg 1) kommer löpande och inom kort).

Bokningsformulär skidteknik grupplektion Kimstad GoIF Skidcenter

Varmt välkomna i kylan😊!


Kontakt: Jonas Braam, tel 0733-223222

Fin julhelg väntar

Postat
Äntligen lite kyla och hårdare snöbädden som bär pistmaskinen, blir räls till torsdagen

Vilken julklapp till alla skidåkare! Lagom till jullov och julhelg kommer kylan igen som gör det både lättare att göra fina skidspår och roligare skidåkning.

Njut av julhelg och ledighet och passa på att nyttja skidspåren, varmt välkomna!

Skidpremiär lördag 9 december

Postat
Premiärpistning runt dammen fredag kväll 8 december

Så här tidigt på säsongen har vi aldrig tidigare kunnat erbjuda skidåkning runt i princip hela spåret, 1,7 km, endast en liten del av den sista svarta slingan behöver lite mer snö för att även öppna den. Två jättefina säsonger med tidig kyla toppas nu av denna säsongstart. Ut och njut – spåren öppnar för allmänheten lördag kl 08.00.

Som vanligt är det Skidkul för barn från 3 år till juniorer ALLA lördagar kl 09.45-11.30 och barnen och ungdomarna har då full företrädesrätt till alla kvadratmeter och i alla åkriktningar under denna tid (vuxna åker på eget bevåg och på barnens premisser). Därefter går det åter bra att åka, Skidkulsserveringen håller öppet en stund på dagen för fikasugna motionärer och skiduthyrning (utlåning för barn och ungdomar upp till 20 år) bokas som vanligt via bokningsformulär skiduthyrning.

Varmt välkomna till en ny strålande skidsäsong i Kimstad GoIF Skidcenter!

Rekordtidig snösprutning i Kimstad GoIF Skidcenter

Postat
Det vita guldet läggs över Kimstad GoIF Skidcenter

25 november och vi är redan igång med snötillverkningen. Den tidigaste snösprutningspremiären hittills i skidcentret. Temperaturprognosen ser lovande klarblå ut så nu kommer ett vinterlandskap att växa fram i Kimstad under de kommande veckorna!

Vi har haft två fantastiska säsonger med 131 respektive 117 skiddagar, men aldrig har vi kommit igång med snösprutningen så här tidigt. Det lovar verkligen gott och bäddar för mycket snöglädje i Kimstad i vinter.

Förberedelser har pågått de senaste veckorna med slyröjning och grästrimning, breddning av spårgator på vissa ställen där det både varit svårt att lägga snö och att preparera spårbädd, elljusarbeten och så klart slutputsen på kanonerna, sköljning och provstart av snösystemet. Igår kväll började kanonerna att köras ut och kl 07 i morse började det första snöpasset för säsongen.

Vid kl 9 startades den första snökanonen och strax efter Skidkuls slut var alla sex kanoner igång. Temperaturen har stadigt gått nedåt och därmed har också takten på snöproduktionen ökat (ju kallare det är, desto mer vattendroppar kan kastas ut i luften av snökanonen och hinna frysa till snö innan de når marken). Nu ikväll är vi nära maxproduktion för anläggningen, som är 1800 kubikmeter vatten per dygn som omvandlas till snö. Med den torra snökvalitet som vi väljer att spruta så betyder det ungefär 4000 kubikmeter snö per dygn.

Om temperaturen medger tillverkning i den takten är skidspårspremiären runt hela vår 2 kilometersslinga inte långt borta – har du säkrat ditt säsongskort ännu?

Direktlänk till säsongskortsregistrering Kimstad GoIF Skidcenter

Mer info angående spåravgifter Kimstad GoIF Skidcenter

Bli en snöhjälte i vinter

Postat
Johan och Malin, två av snöhjältarna under förra säsongens snötillverkning

Nu är det nära – om prognosen håller så ser det ut som rekordtidig snösprutningspremiär i Kimstad GoIF Skidcenter med planerad uppstart direkt efter Skidkul nu på lördag 25 november! Fantastiskt roligt!

Och ännu roligare blir det om vi får sällskap av just dig som ny snöhjälte! Det är inte svårt och att vara en del av skapandet av snöglädjen på längden ger så mycket tillbaka rakt in i hjärtat och påminns varje gång du möter någon med snögnistrande ögon och leende på läpparna i skidspåret, från minsta barn till äldsta pensionär.

Hur blir du en snöhjälte i Kimstad GoIF Skidcenter?

Tröskeln är inte stor för att bli en snöhjälte – det är bara att skriva upp sig på valfritt snöpass och komma! Aktuellt snöbemanningsschema och information finns länkat på sidan Snöhjälte – så blir du också en! På varje pass finns det en erfaren snöläggare som ger dig information och handfast upplärning.

Laura och Gudrun glada snöhjältar!

Det kommer också annonseras några större gemensamma utbildningstillfällen där alla moment gås igenom; nu på lördag 25 nov kl 10 är ett jättebra tillfälle att vara med eftersom det då blir en uppstart av snötillverkningen och då gås många moment naturligt igenom.

För Skidkuls- och skidskyttefamiljer som har barn med i föreningens skid- och skidskytteaktiviteter är det obligatoriskt att vara med på minst två snöpass per säsong. Första gången är allt nytt; redan andra gången känns arbetsuppgifterna igen och då blir det också väldigt roligt när du själv vet hur du ska göra nytta. Du får ett stolt och varmt snöhjärta.

Tillsammans skapar vi förutsättningar för Skidkul på snö för alla åldrar, både i föreningsaktiviteter och för allmänheten

Men du behöver inte vara föreningsanknuten för att bli med som snöhjälte – alla som vill hjälpa till välkomnas med varm famn, från frekventa skidåkare i skidspåren till besökare vid sidan av skidspåren som vill bidra till snöglädjen.

Snötillverkning möjliggör teknikkurser för nyfunnen skidglädje!

Ju fler vi blir, desto lättare blir det att få ihop bemanning till de cirka 15 dygn som vi sprutar snö varje säsong. Så tveka inte, gå in på länken, läs mer och skriv upp dig på ett pass i närtid – vi börjar redan på lördag! För frågor, kontakta Jonas Braam på telefon 0733-223222.

Varmt välkommen som snöhjälte!